Už je to téměř měsíc, co náš tábor začal. Letos v poněkud zvláštním kabátu. Na jaře probíhaly mezi vedením velké debaty, zda vůbec tábor kvůli situaci okolo COVID 19 uspořádat. Rozhodlo nadšení, vášeň pro ADAM a i odvaha, že se celkem 23 lidí rozhodlo uspořádat bláznivých 14 dní pro 50 dětí.

Tábor začal v sobotu 18. července, ale už od čtvrtka trávila většina vedoucích v areálu svůj volný čas, aby „tábor“ (33 stanů s podsadou, velký stan, WC, hřiště apod.) pro děti vůbec postavila. Počasí mělo být celých čtrnáct dní poněkud monotónní – předpovědi hlásily, ať očekáváme déšť. První den nám však počasí přálo a všichni se zvládli v suchu ubytovat a nutno zmínit, že ani v dalších dnech to nebylo tak špatné.

Motivací pro rok 2020 byl boj s mumií ve starověkém Egyptě. Hned v následujících dnech jsme se všichni pomyslně tematicky přemístili díky krásné výzdobě celého areálu, o kterou se jednotlivé oddíly postaraly. V programu samozřejmě nechybělo celé spektrum nejrůznějších her. Všechny však většinou probíhaly až na nejrůznější nuance dost stejně – motivované děti se v oddílech hnaly, co nejrychleji všechno splnit, aby právě jejich oddíl získal co nejvyšší počet bodů do celotáborové hry. Celotáborová hra je největší událost celého tábora. Vítězi se dostává v tábornickém prostředí náležité úcty (a taky pěkných odměn 😊). Letošní souboj byl opravdu napínavý a pro krásné vyvrcholení bylo skvělé, že o vítězi se všichni (kromě hlavní vedoucí) dozvěděli opravdu až na závěrečném vyhodnocení v pátek podvečer.

Kvůli všem nejrůznějším opatřením jsme letos museli oželet jízdu na koních a výlety po okolí. Vedoucí se snažili tuto skutečnost dětem kompenzovat mimo jiné i promítáním filmu „Asterix & Obelix: Mise Kleopatra“, dvěma diskotékami, bohatým jarmarkem a možností nakoupit si nějaké drobnosti přes našeho hospodáře. Příjemná atmosféra a legrace byla samozřejmost (ostatně jako každý rok).

V pátek 31. července končil nejenom letošní červenec, ale i náš tábor se blížil do svého cíle. Po vyhodnocení celotáborové hry, soutěže jednotlivců a rozdání posledních dárečků si všichni přiťukli šampáněm v táborovém kelímku a popřáli krásný zbytek léta. Závěrečné loučení se neobešlo bez slziček i slibů, že se všichni příští rok opět setkáme…

Závěrem chci poděkovat všem oddílovým vedoucím, instruktorům, praktikantům, hospodářům, zdravotníkům i kuchařům za jejich perfektní práci a nadšení, bez kterého by ADAM nebyl ADAMEM.

Ráda bych se s vámi tímto rozloučila i já a popřála nové hlavní vedoucí Letního dětského tábora ADAM, aby se příští rok 2021 vydařil ještě lépe než všechny roky předchozí a tábor si všichni jeho účastníci parádně užili!!!

Přeji krásné dny & ADAM JE NÁŠ

Karolína

PS: Na webu tábora najdete v galerii fotky, které vám snad budou milou vzpomínkou na poslední dva týdny v červenci roku 2020.

Leave a comment

img_1.png

O nás

Letní dětský tábor ADAM pro děti 5 - 15 let, který se koná v první půlce srpna.
icon-2.png

Adresa

LDT AdamMladkov561 6750.1121908N, 16.6118325E
icon-3.png

Kontakt

Richard PlačekTel.: +420 777 986 015E-mail: info@tabor-adam.cz

AxiomThemes © 2024. All rights reserved.